De ce să faci școala de șoferi cu cutie automată și care sunt principalele avantaje?

  • Client: DC AUTOROM
  • Categorie: Local SEO
  • Proiect: Scoala de Soferi Brasov

De ce să faci școala de șoferi cu cutie automată și care sunt principalele avantaje?

O transmisie automată este cel mai comun tip de transmisie auto în prezent. Sub definiția de „mașină” se ascund mai multe dispozitive fundamental diferite. Transmisia automată este un tip de cutie de viteze care poate selecta independent și fără intervenția șoferului, raportul de transmisie dorit, în conformitate cu modul de conducere și factorii aferenți. Există mai multe tipuri de cutii cu transmisii automate. Fiecare dintre transmisii simplifică foarte mult procesul de control. Șoferul nu trebuie să apese pedala de ambreiaj și să se gândească la alegerea vitezei optime, deoarece, rapoartele de transmisie sunt selectate independent. Tot ceea ce este necesar este să calci pe accelerație și să virezi. Școala de șoferi cu cutie automată, oferă multe avantaje.

Școala de șoferi cu cutie automată – Avantaje

Obținerea permisului de conducere la școala de șoferi cu cutie automată este cea mai bună decizie, deoarece o cutie de viteze manuală oferă multe provocări. Orice elev al unei școli de șoferi poate opta să învețe să conducă mașina cu o cutie automată. Transmisia automată este un dispozitiv complex care asigură comutarea raporturilor de viteză între ele, fără participarea șoferului. Pentru un șofer neinițiat în detalii tehnice, mașinile cu transmisie manuală și transmisie automată nu diferă mult. Maneta de comandă a cutiei de viteze are poziții diferite, iar într-o mașină cu cutie de viteze automată există doar două pedale. Drept urmare, șoferului îi este mai ușor să plece și nu trebuie să fie distras de schimbările de viteză, ceea ce face procesul de conducere mai confortabil.

La școala de șoferi cu cutie automată examenul va fi mult mai ușor, deoarece te poți concentra mai mult pe ce se întâmplă în trafic, fără a fi stresat cu schimbarea corectă a vitezelor și a ambreiajului. Astfel, vei fi stresat mult mai puțin. Riscul ca motorul să se oprească la urcarea unei pante, este practic inexistent. La Scoala De Soferi Brasov cu cutie automată mașinile sunt mult mai ușor de șofat și acest lucru devine o mare plăcere, chiar și pentru cei care nu au nicio cunoștință despre condusul mașinilor.

Permisul categoria B pentru cutie automată poate fi transformat rapid într-unul pentru cutie manuală. Ai nevoie doar de 6 ore de curs și evident de un examen practic pe cutie manuală, pentru a obține dreptul de a conduce o mașină cu cutie manuală, din aceeași categorie B. O mașină cu cutie automată oferă un consum mai redus de combustibil, ceea ce o face potrivită pentru traficul foarte aglomerat. O mașină cu cutie automată te face să te simți mult mai în siguranță și să conduci cu mai multă lejeritate. Mai mult decât atât, o mașină cu cutie automată poate fi condusă și de persoanele cu anumite dizabilități locomotorii.

Modurile de funcționare ale cutiei automate

Iată câteva dintre modurile de funcționare ale transmisiei automate. Dacă te uiți cu atenție la selector, poți vedea diverse litere – „P”, „N”, „R”, „D”, „M”, „S” și altele. Ele indică modurile de funcționare și servesc drept solicitări pentru șofer. Pentru a ști cum să conduci corect o transmisie automată, trebuie să înțelegi scopul modurilor. Acest lucru poate fi învățat la școala de şoferi cu cutie automată. Principalele moduri de funcționare ale transmisiei automate sunt:

  • „P” – parcare. În acest mod, motorul vehiculului este deconectat de la transmisie, iar roțile motoare sunt blocate. Poziția este folosită pentru pornirea motorului, și tot în acest mod, poți schimba frâna de parcare dacă mașina se află pe o pantă ușoară.
  • „R” – marșarier. Modul este destinat marșarierului și poate fi activat numai după ce mașina s-a oprit complet.
  • „N” – poziția neutră. Motorul este deconectat de la transmisie, iar roțile motoare nu sunt blocate. Se folosește atunci când oprești scurt sau pentru a tracta mașina pe o distanță scurtă.

Pe unele mașini, mai des pe cele sport și poziționate de producător ca atare, există un alt mod principal „S”. Oferă o dinamică de accelerație mai mare, și prin urmare, este adesea folosit de iubitorii de conducere sportivă. Dacă mașina ta are o cutie automată și pe aceasta vei dori să o conduci, este important să faci școala de șoferi cu cutie automată.

Call Now Button